Lacul Colibiţa – marea de la munte

Ați avut ocazia să găsiți un colț de mare în mijlocul munților? Sau să vizitați unul din locurile cu cel mai pur aer din țară?  Când vrei și la mare și la munte, dar la noi acasă, Colibița pare alegerea perfectă. Așa că am profitat de ultimul weekend de vară ca să onorăm o promisiune mai veche, încă neîndeplinită: un weekend pe lângă lacul Colibița.

Izolat de lume, situat la intrarea în Munții Bârgăului, venind dinspre Bistrița, lacul ne-a fermecat de la prima vedere. Am reușit să îl zărim prima oară la întâlnirea cu barajul de acumulare, când dintre munți, o perdea întinsă și albastră s-a întins în fața noastră. Ne-a însoțit și mai departe, sclipind vesel printre brazi înalți sau căsuțe de munte, iar eu, văzându-l, chicoteam de încântare.20160827_153715

20160827_153727

20160827_183849

Ne-am continuat drumul de-a lungul său, până am ajuns în zona turistică. Într-un peisaj pe care ai vrea să îl sorbi din priviri, la marginea lacului de un azuriu sclipitor, umbreluțe de stuf se odihnesc la soare. Sub ele, ne întindem leneși, mângâiați de soarele de munte.

20160827_161425

20160827_175455

Iar când ne plictisim de lenevit, există și alte variante de distracție: plimbare cu bărcuța pe lac, înot pentru cei mai mari, piscină pentru clienții hotelului, plimbare pe faleza din jurul lacului sau masa de prânz pe terasa restaurantului.

20160827_175514

20160827_180048

20160827_175613

Capture

Plecând din București, putem opta pentru două variante de drum: trecând prin Brașov – Sighișoara – Târgu Mureș – Bistrița sau traversând Moldova spre Suceava și apoi prin Pasul Tihuța, la capătul căruia găsim lacul căutat.

Apropiindu-ne de destinația finală, din DN17 două căi de acces duc spre Colibița: 173A și 173D. Chiar dacă mai scurtă (doar 9km), cea de-a doua opțiune nu este o variantă decât dacă nu vă deranjează drumurile pietruite. În caz contrar, 173A, drum ce ocolește prin Bistrița Bârgăului, este o soluție mult mai plăcută, atât rutier cât și peisagistic (pe drum am întâlnit și barajul de acumulare care duce la formarea lacului, de unde poate fi admirat lacul în deplinătatea sa).

Pentru cazare în Colibița, rezervați din timp! Sunt puține locuri ce oferă cazare în zonă, iar cererea este din ce în ce mai mare. O altă variantă oarecum apropiată poate fi găsită în Pasul Tihuța, dar este destul de solicitată, de asemenea. Dar chiar dacă pățiți ca noi, care nu am mai găsit nimic disponibil, există o ultimă soluție într-un cadru la fel de pitoresc, în orașelul de munte Vatra Dornei. Noi am ales Pensiunea Maximiliyanis, unde ne-am bucurat de cazare într-un apartament cu două camere, loc de joacă pentru copii, foișor, loc de grătar, bucătărie și curte cu spații de odihnă; 180 lei ne-a costat pe noi toată distracția pentru o noapte.

Iar dacă foamea vă prinde în Colibița, principala opțiune pentru un prânz lângă lac este restaurantul Fisherman’s. Atenție, nici aici locurile nu sunt nelimitate… o nuntă sau un team building în local pot bloca cel puțin jumătate de restaurant și terasă, limitând locurile pentru vizitatori. Găsiți, însă, mâncare tradițională românească, prețuri accesibile, gusturi bogate și o terasă cu vedere încântătoare spre lac.


Astfel, o zi la Colibița s-a dovedit a fi o evadare din cotidian în care ne-am încărcat bateriile, ne-am relaxat, ne-am distrat și am plecat acasă cu amintiri frumoase, bune de povestit și altora, pentru inspirație.

11 thoughts on “Lacul Colibiţa – marea de la munte

 • September 27, 2016 at 4:30 PM
  Permalink

  This is such a nice great website with lots of good information. Please come join our new free social site like Facebook. We have groups, friends, classifieds, dating site play games for free all at http://mysocialspot.ca/

  Reply
 • October 28, 2016 at 2:30 AM
  Permalink

  Excellent web site. Plenty of helpful info here. I am sending it to some friends ans adliniotaldy sharing in delicious. And naturally, thank you on your sweat!

  Reply
 • December 15, 2016 at 1:34 AM
  Permalink

  Salut, in sfarsit am aflat aceasta pagina despre Lacul Colibiţa – marea de
  la munte. Pot spune ca saitul parinticalatori.ro este unul dintre
  mai bune saituri web de pe web-ul romanesc.
  Mult succes in viitor.

  Reply
 • Pingback: Top 30 locuri de fotografiat în Argentina cu bebe – Părinți călători

 • June 3, 2017 at 4:54 PM
  Permalink

  Uite ca am dat peste asta pagina web despre Lacul Colibiţa – marea de la munte, cautand despre maramu.
  Acum tre sa recunosc ca faci treaba super. Te invit sa vezi si pagina http://cazare-maramures.net o pagina despre judetul maramures.
  Multutmesc frumos

  Reply
  • June 11, 2017 at 8:39 AM
   Permalink

   Mulțumim pentru aprecieri 🙂 Ne-ar face placere sa ajungem și în Maramureș cu piticul nostru, cu mult drag!

   Reply
 • June 6, 2017 at 4:18 PM
  Permalink

  Iata ca am ajuns acesta pagina despre Lacul Colibiţa – marea de la munte, cautand despre maramu.

  Acum ce sa zic ca faci treaba super. poate vrei sa vezi si pagina http://cazare-maramures.net o pagina despre
  tara maramuresului. Numa bine

  Reply
  • June 11, 2017 at 8:39 AM
   Permalink

   Mulțumim pentru aprecieri 🙂 Ne-ar face placere sa ajungem și în Maramureș cu piticul nostru, cu mult drag!

   Reply
 • August 25, 2017 at 8:26 PM
  Permalink

  Buna ziua! ^_^
  La restaurantul Fisherman, este acces la mini-plaja chiar daca nu esti cazat? 😀
  PS:Superbe poze <3

  Reply
  • August 25, 2017 at 10:45 PM
   Permalink

   Buna Roxy! Da, se poate merge la plaja, nu are legatura cu cazarea. Puteti lua si masa la restaurantul din complex, fara sa fiti cazati.
   Multumim pt aprecieri si va dorim un sejur frumos!

   Reply
 • Pingback: Anul 2016 - destinație finală. Începe îmbarcarea spre 2017 - Părinți călători

Leave a Reply

Scroll Up
%d bloggers like this: