Despre călătorii pe apă și evoluția lor în timp

Cuprins

Recenta noastră călătorie în Delta Dunării și plimbările cu barca pe acolo mi-au deschis în ultimul timp curiozitatea pentru acest tip de transport, mai puțin încercat de mine până acum. E adevărat că am mai avut câteva scurte călătorii pe apă cu bărcuța până acum, dar fie eram prea mic să le mai țin minte, fie nu îmi treziseră mie suficient interesul atunci.

Acum, însă, e altceva. Vântul zburlindu-mi părul, stropi sărind, udându-mi fața și senzația pe care ți-o dă o bărcuță ce „fuge” pe apă cu motorul la putere maximă sunt noi descoperiri pe care numai o călătorie pe apă te ajută să le experimetezi.

Așa că mi-am lăsat curiozitatea să o invadeze cu „de ce-uri” pe mami până când, nu mică mi-a fost bucuria să descopăr în biblioteca mea o carte nouă: „Chemarea mărilor” scrisă de Ali Mitgutsch și recent apărută în limba română la Editura Cartea Copiilor.

Conținut

Cartea își propune să povestească, cu mult umor și pe înțelesul celor mici, evoluția formelor de navigație pentru călătorii pe apă, de la simpli bușteni sau mănunchiuri de trestii, până la corăbii și vapoare uriașe, cât niște palate de lux plutitoare.

Detaliile prezentate îmbină elemente istorice cu aspecte mitologice și chiar biblice, neuitând să amintească de Arca lui Noe, descoperirea Americii sau marile bătălii navale. Nici pirații și corsarii nu sunt uitați, pe lângă viața marinarilor care este prezentată în detaliu.

M-au amuzat copios imaginile primului om ce a încercat să plutească, aterizând în apă de nenumărate ori, am învățat o grămadă de lucruri noi (de exemplu pașii construcției unei bărci din scoarță de copac), dar m-au și surpins multe curiozități (de exemplu, știați că primele bărci pneumatice au fost construite din piei de porci? sau că Țara de Foc își trage numele de la focul care ardea tot timpul în bărcile pescarilor?).

Prezentarea cărții specifică drept grupa de vârstă potrivită intervalul cuprins între 6 și 12 ani, dar cu explicațiile potrivite și urmărind imaginile foarte detaliate și explicite, cred că se potrivește pentru orice copil pasionat de bărcuțe și vapoare.

Preț și link

Sunt sigur că, la fel ca mine, mai sunt mulți copii curioși și încântați de plimbările pe apă, așa că, dacă vă gândiți să le faceți o surpriză, vă ajut eu cu detaliile: în varianta în limba română, cartea se găsește pe site-ul Editurii Cartea Copiilor și poate fi comandată online de aici. Prețul este de 39 lei și, în plus, la orice comandă făcută, mai primiți din partea editurii o carte cadou.

Concurs

Și, ca de fiecare dată, atunci când recomandăm o carte nouă oferim și una cadou cititorilor noștri, pentru ca și alt copil să se bucure de surpriza pe care am avut-o eu când am descoperit cartea.

Așadar, concurs! Ca să puteți participa, trebuie să îndepliniți două criterii:

  • să ne scrieți în comentarii, aici sau la postarea de pe Facebook, ce vi se pare cel mai interesant la această carte și de ce v-o doriți în biblioteca voastră;
  • să dați like postării articolului, de pe pagina noastră de Facebook.

Câștigătorul va fi desemnat duminică, 8 septembrie, și va fi anunțat pe pagina de Facebook Parinti Calatori.

Între timp, haideți să mai profităm de vremea frumoasă și de ultimele zile de vacanță ca să mai tragem o fugă la apă, la Dunăre, la mare, să mai vedem bărcuțe și să ne mai plimbăm cu ele până nu ne cucerește toamna!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este WhatsApp-Image-2019-09-02-at-16.12.36-300x225.jpeg
Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!