Cu ce ne mai ocupăm în auto-izolare de când ne-am întors din vacanță (P)

Au trecut vreo zece zile de când stăm (din nou) în casă, după ce am revenit din sejurul nostru prin Serbia.

De ce să ne mințim, cam numărăm zilele până vom avea din nou voie să ieșim, mai ales că vremea se face frumoasă și ne îmbie afară să ne bucurăm de zilele lungi de vară. Iar cu copiii, știți și voi, e și mai greu să stai doar în casă. Dar nu ne plângem; ne-am plimbat, ne-am asumat faptul că e posibil la întoarcere să fim obligați să ne auto-izolăm, așa că acum stăm cuminți să treacă timpul și așteptăm să revenim la normal. Între timp încercăm, însă, să facem șederea cât mai folositoare și plăcută pentru toată lumea, așa că suntem în căutare de activități distractive, potrivite cu anotimpul cald.

În primele zile am răsfoit fotografiile din vacanță, ne-am amintit ce am vizitat, am selectat pozele preferate, ne-am amuzat de mutrițele noastre ba obosite, ba curioase, ba încântate.

În alte zile am făcut picnic pe covorul din sufragerie sau exerciții fizice prin casă. Unii pe salteaua de activități, alții pe bandă, cei mai mici cu bicicleta pe hol (iertare, dragi vecini!), dar ne cam lipsesc plimbările prin parc.

Mai mult decât orice, însă, am mâncat înghețată! În fiecare zi, că doar e vară și merge ca unsă. Ba mai mult, ne-am și făcut-o singuri, am congelat-o și am savurat-o pe repede înainte (mai mult Albert, căci la restul nici n-a mai ajuns).

Știam deja de brânzicile Danonino de mult timp, doar că acum am descoperit și lingurițele cu animăluțe care își schimbă culoarea la congelator, așa că e distracție mare să pui în congelator căluțul de mare roz și să îl scoți mov, vulpea polară albastră și să o iei verde sau caracatița galbenă să o găsești maro.

În plus, e și educativ să afli că există astfel de animale care își schimbă culoarea, și chiar mai multe, nu doar cameleonul pe care îl cunoaște toată lumea. Și, se știe, cu cât animalele sunt mai rare și mai ciudate, cu atât copiii sunt mai fascinați de ele. În noile pachete cu brânzică găsești cinci tipuri de lingurițe care își schimbă culoarea în congelator, cu cinci animăluțe diferite despre care poți citi informații interesante chiar de pe ambalajele Danonino. Noi bineînțeles că ne-am dat peste cap să le colecționăm pe toate.

Și dacă adaugi la asta aromele diverse – zmeură și banane, caise și căpșuni, afine sau cireșe – obții rețeta unor înghețate gustoase, făcute în casă, din brânzică cu fructe pentru copii. Așa că noi ne-am făcut ceva provizii de care să ne bucurăm zilnic, inclusiv după ce ieșim din auto-izolare.

Și voi? Aveți copii pasionați de animale „exotice” care iubesc înghețata și care abia așteaptă să descopere ceva nou?

Foto copertă: https://pixabay.com/

6 thoughts on “Cu ce ne mai ocupăm în auto-izolare de când ne-am întors din vacanță (P)

 • July 1, 2020 at 2:32 PM
  Permalink

  Gustoase si vesele aceste deserturi! Pofta buna!

  Reply
 • July 1, 2020 at 2:32 PM
  Permalink

  Bună Idee! Mulțumim de inspirație

  Reply
  • July 1, 2020 at 3:35 PM
   Permalink

   Și noi facem înghețată acasă. Vă doresc să treacă mai repede izolarea voastră

   Reply
 • July 1, 2020 at 9:09 PM
  Permalink

  Musai să încerc și cu băiețelul meu noul tip de înghețată!

  Reply
 • July 2, 2020 at 12:34 PM
  Permalink

  Fii-miu nu mananca branzicile Danonino, ca altfel ii faceam si eu inghetata. Doar Danonino de baut il mai accepta, in rest prefera Actimelul 😀

  Reply

Leave a Reply

Scroll Up
%d bloggers like this: