Lacul Colibiţa – marea de la munte

Cuprins

Ați avut ocazia să găsiți un colț de mare în mijlocul munților? Sau să vizitați unul din locurile cu cel mai pur aer din țară? Când vrei și la mare și la munte, dar la noi acasă, Colibița pare alegerea perfectă. Așa că am profitat de ultimul weekend de vară ca să onorăm o promisiune mai veche, încă neîndeplinită: un weekend pe lângă lacul Colibița.

Colibița – un loc izolat de lume

Izolat de lume, situat la intrarea în Munții Bârgăului, venind dinspre Bistrița, lacul ne-a fermecat de la prima vedere. Am reușit să îl zărim prima oară la întâlnirea cu barajul de acumulare, când dintre munți, o perdea întinsă și albastră s-a întins în fața noastră. Ne-a însoțit și mai departe, sclipind vesel printre brazi înalți sau căsuțe de munte, iar eu, văzându-l, chicoteam de încântare.

20160827_153715

20160827_153727
20160827_183849

Zona tursitică

Ne-am continuat drumul de-a lungul său, până am ajuns în zona turistică. Într-un peisaj pe care ai vrea să îl sorbi din priviri, la marginea lacului de un azuriu sclipitor, umbreluțe de stuf se odihnesc la soare. Sub ele, ne întindem leneși, mângâiați de soarele de munte.

20160827_161425
20160827_175455

Activități recreative la Colibița

Iar când ne plictisim de lenevit, există și alte variante de distracție: plimbare cu bărcuța pe lac, înot pentru cei mai mari, piscină pentru clienții hotelului, plimbare pe faleza din jurul lacului sau masa de prânz pe terasa restaurantului.

20160827_175514
20160827_180048
20160827_175613

Din spatele cortinei – Traseu

Plecând din București, putem opta pentru două variante de drum: trecând prin Brașov – Sighișoara – Târgu Mureș – Bistrița sau traversând Moldova spre Suceava și apoi prin Pasul Tihuța, la capătul căruia găsim lacul căutat.

Apropiindu-ne de destinația finală, din DN17 două căi de acces duc spre Colibița: 173A și 173D. Chiar dacă mai scurtă (doar 9km), cea de-a doua opțiune nu este o variantă decât dacă nu vă deranjează drumurile pietruite. În caz contrar, 173A, drum ce ocolește prin Bistrița Bârgăului, este o soluție mult mai plăcută, atât rutier cât și peisagistic (pe drum am întâlnit și barajul de acumulare care duce la formarea lacului, de unde poate fi admirat lacul în deplinătatea sa).

Pentru cazare în Colibița, rezervați din timp! Sunt puține locuri ce oferă cazare în zonă, iar cererea este din ce în ce mai mare. O altă variantă oarecum apropiată poate fi găsită în Pasul Tihuța, dar este destul de solicitată, de asemenea. Dar chiar dacă pățiți ca noi, care nu am mai găsit nimic disponibil, există o ultimă soluție într-un cadru la fel de pitoresc, în orașelul de munte Vatra Dornei. Noi am ales Pensiunea Maximiliyanis, unde ne-am bucurat de cazare într-un apartament cu două camere, loc de joacă pentru copii, foișor, loc de grătar, bucătărie și curte cu spații de odihnă; 180 lei ne-a costat pe noi toată distracția pentru o noapte.

Iar dacă foamea vă prinde în Colibița, principala opțiune pentru un prânz lângă lac este restaurantul Fisherman’s. Atenție, nici aici locurile nu sunt nelimitate… o nuntă sau un team building în local pot bloca cel puțin jumătate de restaurant și terasă, limitând locurile pentru vizitatori. Găsiți, însă, mâncare tradițională românească, prețuri accesibile, gusturi bogate și o terasă cu vedere încântătoare spre lac.


Astfel, o zi la Colibița s-a dovedit a fi o evadare din cotidian în care ne-am încărcat bateriile, ne-am relaxat, ne-am distrat și am plecat acasă cu amintiri frumoase, bune de povestit și altora, pentru inspirație.

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!