Cum a fost la vila de lemn de La Căsuțe lângă Bran

Cuprins

Dragii mei părinți au aniversat în această toamnă cinci ani de la ziua nunții lor, ocazie cunoscută drept „Nunta de lemn”, după cum se știe. Și ce alt cadou și-ar fi putut face decât un sejur tematic, fie el și unul scurt doar de un weekend. Bineînțeles, eu și Ayola am fost beneficiarii adiacenți, așa că iată-ne într-o zi de la început de noiembrie pornind toți patru către destinația noastră de weekend: Complexul „La Căsuțe” din Tohanu Nou.

Cum se ajunge La Căsuțe?

Tohanu Nou e un satuc aflat la 2,5 km de Bran și 8 km de Râșnov, între cele două localități turistice de la munte.

Din București sunt aproximativ 180 km până la destinația noastră, iar timpul necesar pentru a ajunge acolo e de aproximativ 3 ore și jumătate.

Odată ajunși în Tohanu Nou venind dinspre Râșnov, un drumușor pietruit la stânga ne duce până în fața căsuțelor, doar la câțiva metri de strada principală (E574).

Cum e cazarea și care sunt facilitățile oferite La Căsuțe?

Complexul cuprinde patru vile construite integral din bârne de lemn, fiecare cu terasă proprie și o curte generoasă cu iarbă încă verde, chiar și la final de toamnă.

Interiorul e structurat pe două niveluri cu living, bucătărie și baie la parter și două dormitoare cu baie la etaj. Ca și la exterior, interiorul este și el construit exclusiv din lemn, de la pereții din bârne până la băi, mobilă și scările interioare ce dau mult farmec locației.

În plus, ce m-a încântat pe mine cel mai mult au fost blănurile moi și pufoase care se găsesc peste tot prin casă și în care m-am cufundat cu multă plăcere imediat ce am ajuns aici.

M-am mai bucurat să am propria mea cameră în stil mansardă, cu pat moale, televizor și chiar acces pe balconul comun cu camera părinților. În plus, razele de soare ajungeau mai întâi la mine în cameră dimineața, scăldând-o într-o lumină caldă prin perdeluțele roz, de îți era mai mare dragul să stai aici.

Dar nici în dormitorul părinților nu era rău deloc, mai ales după-masa când soarele ajungea și aici; am lăsat-o însă pe Ayola să se bucure mai mult de el, eu profitând de colțul meu de liniște.

În rest, totul e gândit cu mult bun gust, foarte practic, călduros și creează senzația de „acasă” pentru cei ce îi trec pragul: de la dotările complete ale bucătăriei până la micile atenții lăsate de proprietari – cafea și capuccino pe masă, bombonele în dormitoare sau pălinca specifică zonei în living, ba chiar și un magnet de frigider de luat ca amintire. Aaa, și să nu uit, papucei de casă extrem de pufoși, asortați și ei cu nuanțele din căsuță, de care mami a fost super încântată (zic asortați pentru că fiecare căsuță are o nuanță predominantă și toate lucrușoarele din interior respectă regula cromatică – de la perdeluțe la prosoape, aranjamentul mesei sau chiar papuci de casă; iar noi am stat, ați ghicit, în Căsuța Roz 🙂 ).

Ce să mai, ne-am simțit răsfățați și am stat ca în puf, la propriu și la figurat, de nu ne mai venea să plecăm de aici. Și cum am prins vreme frumoasă și caldă, am ieșit și pe terasă unde am luat masa, am profitat și de patul suspendat amplasat aici, în care m-am legănat nevoie mare și am făcut și o vizită la Dino Parc din Râșnov, nu prea departe de cazare.

Și când ne-am plictisit de lenevit, am fugit pe iarba din curte unde ne-am jucat cu mingea, cu paletele, am sărit în trambulină și am stat întinși pe șezlonguri la soare. Ba chiar fiecare căsuță este dotată și cu un ciubăr pus la dispoziția vizitatorilor, dar folosirea lui implică unele costuri suplimentare și e nevoie de vreo 7-8 ore pentru pregătirea lui, așa că trebuie să anunțați din timp dacă vreți să îl folosiți.

Ce ar mai fi de îmbunătățit?

Ne-am simțit foarte bine aici și nu putem zice că e ceva ce nu ne-a plăcut, dar dacă ar fi să enumerăm unele aspecte mai puțin grozave ale locației am menționa izolarea fonică slabă dintre camere, dat fiind că pereții sunt făcuți din bârne de lemn, lucru care punea probleme somnului Ayolei uneori, când eu eram cam gălăgios în rundele mele de joacă.

Un alt aspect care ar trebui poate menționat este faptul că treptele scării de lemn scârțâiau pe alocuri, un alt element disturbator pentru somnul sensibil de bebeluș 🙂

Unde se poate mânca în zonă?

Complexul La Căsuțe este un tip de cazare cu gospodărire proprie, iar bucătăria complet mobilată ne permite să gătim orice ne dorim. În plus, pentru amatorii de grătare în aer liber, cazarea dispune de amenajarea necesară în curte.

Dar, pentru cei care vor să se desprindă de activitățile culinare în vacanță, sunt mai multe restaurante drăguțe în zonă, cu mancare bună și atmosferă plăcută. Noi am luat prânzul într-un loc elegant, foarte aproape de cazare, tot în Tohanu Nou: D.O.R. Restaurant, un loc exclusivist cu rețete originale, mâncare delicioasă și servire excelentă. În plus, dacă sunteți cazați La Căsuțe, veți primi un discount de 10% la nota de plată, dacă menționați acest lucru. Spre seară am ajuns și în Bran unde ne-am oprit chiar peste drum de castel la Conacul Törzburg, promovat drept cea mai bună experiență culinară din zonă și, zicem noi, pe bună dreptate.

Iar cei ce vor să petreacă o zi liniștită la cazare au posibilitatea să comande mâncare de la restaurante partenere, cu același discount de 10%, iar meniul se găsește chiar în interiorul căsuței.

Este La Căsuțe un loc potrivit pentru copii?

Fără doar și poate, da! Eu m-am simțit atât de bine încât nu aș mai fi plecat, așa că sunt sigur că orice copil care ajunge aici nu poate fi decât încântat.

Singurul punct de atenție ar fi la scările interioare care ar putea pune ceva probleme copiilor mai mici, dar aerul curat și tare de munte, curtea verde și spațioasă cu jocuri și jucării puse la dispoziție și interiorul cald și pufos unde te simți imediat ca acasă sunt aspecte care înclină balanța în favoarea categoriei de cazări kid friendly pe care le-am descoperit în plimbările noastre.

Și dacă ajungeți pe aici, așteptăm și părerile voastre… cum vi s-a părut și cum v-ați simțit La Căsuțe?

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!